19 SEPTEMBER 2021 - Boxtel

P2021 Doe maar niet Lotte Timmermans Lara Knoops

Doe maar niet [Dans 10+] Lara Knoops en Lotte Timmermans

‘Doe maar niet’ is een theatrale voorstelling vormgegeven door twee dansers, Lara en Lotte.

Het dansduet gaat over de fysiek gewenste afstand tussen mensen. Wat vind je fijn? Wat niet? Hoe geef je aan wat je niet fijn vindt? Wat zijn jouw grenzen? De voorstelling is geschikt voor de bovenbouw van de basisschool, het speciaal onderwijs en het middelbaar onderwijs. De leerlingen worden meegezogen in een duet dat letterlijk allerlei kanten op gaat. Verschillende emoties vliegen voorbij. Herkenbare relaties en situaties doen zich al dansend voor. Herkent de leerling zich hierin? Kunnen de leerlingen het associëren met situaties die zij beleven in het dagelijks leven? Wat doet dit met hen? Dit opent een gesprek. Een nagesprek over grenzen. Je eigen grenzen kunnen voelen en aangeven. Dit onderwerp zien wij als een groot belang in de sociale en emotionele ontwikkeling van jongeren en heeft aandacht nodig.

Door middel van deze voorstelling kunnen diverse actuele thema’s aangehaald en besproken worden. Denk bijvoorbeeld aan het thema #metoo, huidhonger door COVID-19, seksuele voorlichting, social media gebruik of grensoverschrijdend gedrag tussen jongeren.

Lara en Lotte zijn naast performers ook professionele dansdocenten. Hierdoor zijn er diverse mogelijkheden om op maat gemaakte workshops of zelfs een lessenreeksen na de voorstelling plaats te laten vinden aan de hand van de voorstelling. De leerlingen worden op een creatieve en speelse manier uitgedaagd in een workshop en ontdekken middels dans hun eigen grenzen, fysieke mogelijkheden en wellicht talenten!

‘Doe maar niet’ zet jongeren aan het denken. Het maakt hen bewust over (on)gewenst fysiek contact bij zichzelf en de ander. Dit project zal daarom een grote impact hebben op het sociaal en emotioneel bewustzijn van jongeren.

Hiermee willen wij, Lara en Lotte, een bijdrage leveren aan de maatschappij, als danser, docent en vooral als mens.

14:50, 16:10 uur
Brabants Centrum podium
dans
Website