20 SEPTEMBER 2020 - Boxtel

Foto Voor Bij Artikel V2

Filmstudio Brede Scholen Boxtel / Omroep Dommelland / Cultuurbox

Kom ontdekken in de Foto - Film - Video studio van Omroep Dommelland!

Een GreenScreen, professionele camera’s en autocue; wil jij ontdekken hoe het er op de vloer van een echte film- of fotostudio aan toe gaat? Kom dan naar de Foto Film en Video Studio van Omroep Dommelland op festival Bockesprongen!

Komend schooljaar staat het culturele programma van maar liefst 12 Boxtelse basisscholen in het teken van fotografie, film en mediakunst. Naast de individuele agenda’s die door scholen worden gevuld op het gebied van kunst en cultuur werken de scholen sámen aan een Lokaal Kunstmenu. Dit Lokale menu staat ieder jaar in het teken van een andere culturele discipline.

Omroep Dommelland rolt - tijdens Bockesprongen - samen met Stichting Brede Scholen Boxtel en CultuurBox de rode loper uit voor alle kinderen – en nieuwsgierige ouders - om zich alvast onder te laten dompelen in de wereld van Foto Film en Video. Dus kom ontdekken!

Aandacht voor Kinderrechten
In de studio van Omroep Dommelland, als ook tijdens het Foto – Film – Video jaar op de basisscholen, staat het thema Kinderrechten centraal. Kinderrechtenorganisatie Unicef zal in de Studio aanwezig zijn om de (jonge) bezoekers op een speelse manier te leren over het belang van Kinderrechten en The Star Company gaat met de kinderen mooie liedjes zingen die bij dit onderwerp aansluiten. Later dit jaar, vanaf 20 november wordt ook een heus Kinderrechten Filmfestival georganiseerd voor alle groepen 7 en 8 van de basisscholen.

Stichting Brede Scholen Boxtel en CultuurBox beantwoorden hiermee aan de wens van wethouder Lestrade om aandacht te vragen voor Kinderrechten en de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, welke op 20 november dit jaar voor de 30ste keer zal worden gevierd.

Kijk voor meer informatie over het Foto – Film – Video jaar op www.cultuurbox.eu of volg CultuurBox op Facebook.
­

Tijd volgt
Processiepark [Koppel - Duinedaal]
kunst
Website
Facebook