15 SEPTEMBER 2019 - Boxtel

P2018 Bless This Space

Look Listen Maaike Jahne

Maaike (geboren 1972 te Boxtel) is in Nieuw-Zeeland opgegroeid vanaf haar achtste jaar. Ze studeerde Visual Communication Design op de Universiteit in Wellington. Als kunstenaar heeft ze altijd werken gemaakt die geïnspireerd zijn door beweging en verandering.

“Mijn huidig project ‘Look-Listen’ is een uitgebreid creatief onderzoek naar de verbindingen tussen geluid, tekst en beeld. In de praktijk is het proces een vertaling van en een dialoog tussen lied en beeld. Ik zoek verbanden tussen muzikale en visuele expressie. De relatie met geheugen en emotie, en het vermogen om ons in het lied te verplaatsen, fascineert en inspireert mij. Door middel van muziek, voel ik mij in mijn emotie gekend. Ik word begrepen. En ondanks al mijn imperfecties, misschien zelfs vanwege hen, ben ik geliefd. ”

‘Look, Listen’ is een serie van honderd foto’s geremixt op basis van bijpassende liedjes uit verschillende genres. Zoals beschreven op mijn profiel: “Sommige mensen combineren wijn met eten, ik maak afbeeldingen die met muziek matchen”.

Volg mij op Istagram @look_listen

Tijd volgt
Processiepark [Koppel - Duinendaal]
kunst
Website